CO JE BILTONG A PROČ OCHUTNAT BILTONG PREMIUM

Biltong je druh sušeného masa původem z Jižní Afriky. Jedná se o tradiční sušené maso s dlouholetou historií, jehož oblíbenost však přetrvává do dnes. Na rozdíl od Jerky, které zde zná většina lidí jako jediné sušené maso, je Biltong sušený v celku, několik dní, za použití výhradně nízkých teplot do 30°C, díky čemuž si zachovává svou vláčnost, nezaměnitelnou chuť, ale rovněž důležité a tělu prospěšné enzymy, které se v mase běžně nacházejí. Má o něco méně „žvýkavou“ konzistenci, vysoký obsah proteinů a nechává vyniknout zejména chuti kvalitního masa a nikoliv v první řadě směsi koření. Konzumuje se jako vydatná svačina, oběd, zdravý snack k vínu nebo pivu, a pro svůj vysoký obsah přírodních proteinů je oblíben také mezi sportovci, kteří potřebují nabrat svalovou hmotu, ale také mezi vyznavači outdoorových aktivit, neboť se pro svou malou hmotnost a velkou vydatnost skvěle hodí na cestování jako dokonalý a především chutný a zdravý zdroj energie.

Biltong ve své zemi původu, aneb jak vypadá originál.

V afrických zemích je Biltong považován za národní pochoutku. Konzumuje se jako vydatná svačina či oběd, nebo jako snack při oslavách a jiných slavnostních příležitostech. Je běžně vyráběn v domácích podmínkách, ale díky své obrovské oblíbenosti a popularitě existuje v Africe mnoho velkých výrobců tohoto sušeného masa.

Obchod Closwa Biltong v JAR

Closwa Biltong Namibia

Biltong od CLOSWA PREMIUM BILTONG Největším výrobcem tohoto sušeného masa v Namibii je CLOSWA BILTONG (https://www.closwa.com/). Jejich produkty lze nalézt téměř ve všech obchodech s potravinami a občerstvením. Výrabí prémiový Biltong, a také oblíbené sušené klobásy Droëwors. Tato firma byla založena již před více než 40-ti lety a dnes je jejich značka absolutním synonymem pro ty nejkvalitnější výrobky. Její maso je možné sehnat i v Evropě, kam první zásilku exportovala již v roce 1980. Jak je vidět na fotografii, v Africe je často oblíbenou verzí Biltongu také varianta s částí ponechaného tuku, neboť jak je obecně známo, tuk je nositelem velké části chutí.

CAPEDELI

Biltong od CAPEDELI BILTONG Dalším velmi známým výrobcem sušeného masa Biltong je společnost Capedeli (http://www.capedeli.co.za), která sídlí v Kapském městě v Jihoafrické republice. Vyrábí tradiční Biltong i sušené Droëwors klobásy z hovězího a pštrosího masa. Jejich výrobky jsou velmi oblíbené především pro svojí stálou kvalitu a nezaměnitelnou chuť. Díky tomu jsou dále rozšířené nejen v Namibii a Tanzanii, ale Capedeli Biltong je ve velkém exportován také do takových částí světa, jako je například Abu Dhabi, Dubaj a Bahrajn ve Spojených arabských emirátech, kde si, jak víme, potrpí pouze na to nejlepší z nejlepšího.

Proč si vybrat Biltong Premium

Biltong Premium Hovězí Pocházím z Jižní Afriky, tam jsem se narodil a vyrůstal. Biltong byl proto mojí oblíbenou pochutinou již od mládí. Mým prvotním impulzem k tomu, abych po přestěhování do České republiky začal vyrábět Biltong ve větším a ne jen pro svou vlastní potřebu, byla především velmi omezená, až nulová možnost, sehnat zde tuto naší tradiční pochoutku v takové kvalitě, na jakou jsme zvyklí u nás doma. Proto, ale také především z úcty k naší tradici a našim předkům, se snažím vyrábět svůj Biltong tak, jak je to u nás zvykem. Pečlivě dodržuji správné postupy, používám pouze nejkvalitnější suroviny, prvotřídní české hovězí maso, a Biltong vyrábím podle vlastního receptu pocházejícího z naší rodiny. To proto, abyste i vy měli možnost poznat, co je to opravdu originální a poctivý Biltong, jaký známe už mnoho desítek let u nás doma v Africe.

Biltong Premium - BORN IN AFRICA - MADE IN CZECH
Andre van Staden

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.